Agencija za nadzor osiguranja Crne Gore primljena u članstvo u Međunarodnom udruženju regulatora osiguranja

Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore, g-din Vladimir Kavarić sa saradnicima učestvovao je na redovnoj 16-toj skupštini Međunarodnog udruženja regulatora osiguranja – IAIS, koja je održana u Rio de Ženeriru u periodu od 21. do 24. oktobra.

Tokom 2009. godine sprovedene su aktivnosti na uspostavljanju i intenziviranju komunikacije sa međunarodnim institucijama, stručnim tijelima i asocijacijama. Početkom 2009. godine, Agenciji je odobreno članstvo u Međunarodnom udruženju regulatora osiguranja - IAIS (International Association of Insurance Supervisors), dok je zvanično primljena u oktobru mjesecu 2009.godine.

Na ovaj način je Agenciji za nadzor osiguranja omogućeno uspostavljanje bliže saradnje i razmjena informacija sa supervizorima osiguranja u svijetu, što je od velikog značaja kad je u pitanju jačanje nadzora u ovom sektoru, a samim tim i unapređenje cjelokupne finansijske stabilnosti u zemlji.

 

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map