Saopštenje: Službenici Agencije za nadzor osiguranja u studijskoj posjeti MFSA

Službenici Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore su 14. i 15. oktobra 2010. godine bili u studijskoj posjeti Malteškom regulatoru finansijskih usluga – MFSA ( Malta Financial Services Authority).

Malta_2010_za_sajt1Studijska posjeta organizovana je u sklopu projekta “Jačanje kapaciteta Ministarstva finansija za efikasno planiranje, analizu i upravljanje javnim finansijama u cilju pružanja podrške težnjama države ka ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i integracije u Evropsku uniju“, koji se realizuje u saradnji Ministarstva finansija i Programa za razvoj kapaciteta (CDP). Agencija za nadzor osiguranja od kraja 2009. godine dobija ekspertsku i tehničku pomoć kojom će unaprijediti regulatorne kapacitete u narednom dvogodišnjem periodu.

Predstavnici MFSA-e su održali dvodnevni seminar službenicima Agencije i tom prilikom ih upoznali sa organizacionom strukturom MFSA-a, zakonskim rješenjima kojima se reguliše tržište osiguranja Malte, procesom licenciranja društava za osiguranje, kao i društava za zastupanje i posredovanje u osiguranju. Takođe, razgovaralo se i o procedurama interne kontrole, kao i on-site i off-site kontrole nad subjektima na tržištu osiguranja.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map