Obavještenje: Međunarodni seminar o propisima evropskog finansijskog sektora i izazovima za zemlje kandidate za članstvo u Evropskoj uniji

Twining projekat Jačanje regulatornih i supervizorskih kapaciteta finansijskih regulatora u Crnoj Gori, koji finansira Evropska unija, organizuje Međunarodni seminar o propisima iz evropskog finansijskog sektora i izazovima za zemlje kandidate za članstvo u Evropskoj uniji. Seminar će se održati  u utorak 22. marta 2011 u hotelu Podgorica. Novinari su pozvani da prisustviju sjednici početka seminara od 9 30h – 10 10h.

 

Seminar će otvoriti ministar finansija Crne Gore Milorad Katnić i šef Sektora za politiku Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori, g. Clive Rumbold.

Twining partneri ovog projekta sa crnogorske strane su – Centralna banka Crne Gore, Komisija za hartije od vrijednosti i Agencija za nadzor osiguranja a sa strane Evropske unije zemlje članice Bugarska i Holandija – Bugarska Narodna banka , Bugarska Kimisija za finansijsku superviziju i Centralna Banka Holandije.

 

Cilj seminara je da upozna menadžment banaka i nebankarskih finansijskih institucija u Crnoj Gori sa zahtjevima Evropske unije u finansijskom sektoru u skladu sa pripremama Crne Gore za članstvo u Evropskoj uniji.

Učesnici seminara će diskutovati o napretku koji je Crna Gora do sada postigla zajedno sa budućim planovima za postepeno usklađivanje sa pravnim tekovinama Evropske unije u finansijskom sektoru.

Biće ocijenjen uticaj čitavog procesa na finansijski sektor u Crnoj Gori.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map