Predstavnici austrijskog Regulatora finansijskih tržišta FMA – Finanzmarktaufsicht in Österreich boravili u radnoj posjeti Agenciji za nadzor osiguranja Crne Gore

Predstavnici austrijskog Regulatora finansijskih tržišta FMA – Finanzmarktaufsicht in Österreich boravili na čelu sa gospodinom Peterom Braumuellerom, direktorom supervizije osiguranja i penzionih fondova i predsjednikom Međunarodnog udruženja supervizora osiguranja (IAIS) boravili su u dvodnevnoj radnoj posjeti Agenciji za nadzor osiguranja Crne Gore.

Tokom posjete konstatovano je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom crnogorskih i austrijskih regulatora na tržištu osiguranja, a utvrđene su i nove oblasti saradnje koja će biti realizovana intezivno u narednom periodu. Posebna pažnja posvećena je analizi trendova u oblasti regulative osiguranja na području Evropske Unije i kretanjima na tržištima osiguranja. Takođe, posebna pažnja je bila posvećena i izazovima u industriji osiguranja koji predstoje na crnogorskom tržištu.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map