Saopštenje: Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja, Branko Vujović prisustvovao 7. zasijedanju CESEE u Orhidu

Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja, Branko Vujović, sa saradnicima je prisustvovao 7. zasjedanju CESEE  Inicijative, koja polugodišnje okuplja supervizore osiguranja zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope.

 

Zasjedanje je održano u Ohridu,  3. juna 2014. godine. a domaćin je bila Agencija za nadzor osiguranja Makedonije. Pored predstavnika zemalja CESEE regiona, prisustvovali su i predstavnici Međunarodnog udruženja supervizora osiguranja (IAIS) i  Evropskog regulatora osiguranja i penzionih fondova (EIOPA).

Na ovom zasjedanju razmjenjivana su iskustva regulatora zemalja CESEE na izabrane teme koje su od značaja u nadzoru nad funkcionisanjem tržišta osiguranja, pa se razgovaralo o:

• Funkcionisanju koledža supervizora;

• Izazovima supervizije u ocjeni ispunjenosti zahtjeva upravljanja grupom;

• Određivanje cijena MTPL  na osnovu rizika

• Uloga supervizora osiguranja u vezi sa ugovorima o osiguranju.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map