Saopštenje: Predstavnici Agencije za nadzor osiguranja Branko Vujović, Biljana Pantović i Ivana Šaranović Jovićević učestvovali su na 12. zasjedanju Konferencije supervizora za oblast osiguranja zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope (CESEE)

IMG 89371Predstavnici Agencije za nadzor osiguranja Branko Vujović, Biljana Pantović i Ivana Šaranović Jovićević učestvovali su na 12. zasjedanju Konferencije supervizora za oblast osiguranja zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope (CESEE), koja je održana 06. decembra 2016.godine na Bledu, u organizaciji Agencije za nadzor osiguranja Slovenije.

Na konferenciji se razgovaralo o temama  vezanim za ocjenu ispunjenosti “fit & proper” kriterijuma za  članove odbora direktora i kvalifikovane  akcionare u društvima za osiguranje, pitanja nadzora kod prekograničnog pružanja usluga osiguranja, uz poseban naglasak na nadzor filijala na jedinstvenom tržištu Evropske Unije i mjerama  koje supervizori preduzimaju u izuzetnim tržišnim okolnostima formiranja cijena, u domenu osiguranja od autoodgovornosti.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici  institucija nadležnih za nadzor u oblasti osiguranja u ovom regionu, kojom prilikom su razmijenjena dosadašnja iskustva i  zajednički izazovi koji stoje pred regulatorima u predstojećem periodu.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map