Saopštenje: Predstavnici Finanzmarktaufsicht (FMA) - austrijskog supervizora finansijskih usluga, na čelu sa g-dinom Braumüllerom, direktorom supervizije osiguranja, boravili su u radnoj posjeti Agenciji za nadzor osiguranja Crne Gore

Slika fma

Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore , gospodin Vujović, susreo se danas sa predstavnicima Finanzmarktaufsicht (FMA) - Supervizora finansijskih usluga Austrije, na čelu sa gospodinom Braumüllerom, direktorom supervizije osiguranja i penzionih fondova, koji sa saradnicima boravi u  trodnevnoj radnoj posjeti Agenciji za nadzor osiguranja Crne Gore (ANO).

Tokom posjete predstavnici FMA i ANO su razmijenili informacije o trendovima na tržištu osiguranja u 2016. i 2017 godini i o aktuelnim pitanjima u radu supervizora osiguranja. Najznačajnije teme koje su razmatrane  odnose se na  transponovanje i implementaciju direktive Solventnost II, kao i na uticaj okruženja niskih kamatnih stopa na poslovanje društava koja obavljaju djelatnost životnog osiguranja. Posebna pažnja posvećena je poslovanju društava za osiguranje u Crnoj Gori koja su  u vlasništvu austrijskih grupa.

Na sastanku je iskazano zadovoljstvo dosadašnjom izuzetnom saradnjom Supervizora finansijskih usluga Austrije i Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore i definisani su pravci  za dalji razvoj  međuinstitucionalne  saradnje.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map