Saopštenje: zajedničkim aktivnostima do većeg broja ovlašćenih aktuara

Sastanak ANO CAD 3.3

"Agencija za nadzor osiguranja će podržati inicijative Crnogorskog aktuarskog društva, usmjerene ka edukaciji aktuara i popularizaciji ovog veoma interesantnog i atraktivnog zanimanja, koje je od posebne važnosti za čitav sistem osiguranja’’, istakao je predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Uroš Andrijašević tokom susreta sa predstavnicima Crnogorskog aktuarskog društva.

Sastanku su, u ime Agencije za nadzor osiguranja prisustvovale i Biljana Pantović, direktorica Agencije, kao i Ivana Vuletić, glavna ovlašćena aktuarka, dok su Crnogorsko aktuarsko društvo predstavljale Lea Obradović, predsjednica i Biljana Radulović, članica.

Tokom sastanka razmatrane su načelne ideje i mogućnosti za formalnu edukaciju i usavršavanje aktuarskog kadra prije svega u cilju dobijanja statusa ovlašćenog aktuara (kojih je u Crnoj Gori trenutno 24), s čim u vezi je dogovorena izrada analize sa mogućim načinima polaganja ispita, u skladu sa standardima Međunarodnog udruženja aktuara.

Osim toga, dogovorene su i zajedničke aktivnosti na organizaciji seminara i konferencija, koji će imati za cilj dalje usavršavanje ovlašćenih aktuara i generisanje dodatnog interesovanja za buduće ovlašćene aktuare.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map