Sastanak crnogorskog i austrijskog regulatora tržišta osiguranja

IMG 7abbefdda96c8114febe9cc39e592c2a V"Postepeno i pravovremeno usklađivanje sa EU regulativom u oblasti osiguranja najispravniji je put ka dostizanju standarda i zahjteva novog regulatornog režima Solventnost II", zaključak je sa sastanka rukovodstava Agencije za nadzor osiguranja i austrijske Agencije za nadzor finansijskih usluga (FMA).

Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Uroš Andrijašević i direktor Agencije Branko Barjaktarović susreli su se u Budvi sa šefom supervizije u austrijskom regulatoru osiguranja FMA, Piterom Braumilerom. Tokom sastanka razmijenjene su informacije o pokazateljima poslovanja dva tržišta osiguranja, sa posebnim akcentom na poslovanje kompanija sa austrijskim kapitalom u Crnoj Gori.
S tim u vezi, dogovorene su aktivnosti na razvoju dalje saradnje, prije svega u dijelu zajedničkih supervizorskih aktivnosti kao i razmjene najbolje prakse i iskustava u dijelu supervizije osiguranja.

Saradnja sa austrijskim regulatorom osiguranja posebno je značajna zbog činjenice da su pet od devet kompanija koje posluju na crnogorskom tržištu dio austrijskih osiguravajućih grupa, te da 77% premije fakturisane u grupi životnih osiguranja predstavlja premiju tri kompanije sa kapitalom iz Austrije koje posluju u toj grupi osiguranja.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map