Direktor Agencije

Direktor Agencije:

Slika BrankoBranko Barjaktarović

Mr. sc. Branko Barjaktarović je rođen 1980. godine u Podgorici. Osnovnu školu, Gimnaziju i Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore je pohađao i završio u Podgorici. Magistar je ekonomskih nauka s odbranjenom tezom na temu upravljanja rizicima ulaganja sredstava osiguranja na finansijskom tržištu.

Poslovnu karijeru je započeo 2004. godine u Ministarstvu za ekonomske odnose sa inostranstvom i evropske integracije Republike Crne Gore u Sektoru za saradnju sa međunarodnim ekonomskim organizacijama, Odjeljenje za Svjetsku trgovinsku organizaciju (STO) na poslovima pregovora za pristupanje Crne Gore STO i praćenja sporazuma o slobodnoj trgovini iniciranih od strane Pakta stabilnosti za Jugoistočnu Evropu i novog multilateralnog sporazuma CEFTA 2006. Od 2006. do 2009. godine radi u Ministarstvu za ekonomski razvoj Republike Crne Gore koje preuzima nadležnost u praćenju međunarodnih ekonomskih odnosa i multilateralnih ekonomskih sporazuma. 2009. godine započinje rad u Agenciji za nadzor osiguranja na poslovima posrednog i neposrednog nadzora tržišta osiguranja i izrade zakonske i podzakonske regulative za djelatnost osiguranja. Ukazom Predsjednika Crne Gore je u periodu 2011-2013. godine imenovan za Savjetnika Predsjednika Crne Gore za međunarodne ekonomske odnose gdje je obavljao poslove makroekonomskih analiza, saradnje sa diplomatskim i konzularnim predstavnicima u Crnoj Gori, predstavnicima crnogorske i međunarodne poslovne zajednice, te čelnim ljudima državne administracije i opština. Nakon 2013. godine nastavlja sa radom u Agenciji za nadzor osiguranja gdje je početkom 2021. godine, te polovinom 2023. godine, izabran za direktora Agencije.

Tokom poslovne karijere aktivno se usavršavao i učestvovao na brojnim akademijama, konferencijma, seminarima, okruglim stolovima i u radnim grupama u zemlji i inostranstvu na ekonomske, finansijske i razvojne teme.

Tečno govori engleski jezik.

 

 

 

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map