ANO vijesti

Savjet Agencije za nadzor osiguranja je, na sjednici održanoj 26. januara 2015. godine, dao saglasnost na izmjene Sistema tarifa premija osiguranja od autoodgovornosti.

Savjet Agencije za nadzor osiguranja je, na sjednici održanoj 26. januara 2015. godine, dao saglasnost na izmjene Sistema tarifa premija za obavezno osiguranje vlasnika, odnosno korisnika motornih vozila od odgovornosti za štete pričinjene trećim licima i na Uslove za osiguranje vlasnika, odnosno korisnika motornih vozila od odgovornosti za štete pričinjene trećim licima, predložene od strane Udruženja - Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore.

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještavaju se kandidati koji su u četvrtak, 27. 11. 2014. godine, polagali stručni ispit za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, da rezultate polaganja mogu pogledati ovdje.

Kandidati mogu izvršiti uvid u svoj rad i uputiti pisani prigovor ispitnoj komisiji, adresiran na predsjednika komisije, najkasnije do 12. 12. 2014. godine. Za uvid u test potrebno je prethodno dogovoriti termin sa sekretarom komisije, Radonjić Pavlom, na broj telefona  +382 20 513 502.

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještenje o polaganju stručnog ispita, za obavljanje poslova zastupanja, odnosno posredovanja u osiguranju

Obavještavaju se sva lica koja su stekla pravo za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, da će se polaganje održati u četvrtak, 27. novembra 2014. godine sa početkom u 17:30 časova u prostorijama Univerziteta Donja Gorica (UDG), adresa Donja Gorica bb, Podgorica, sala A2 na II spratu.

Spisak kandidata koji su ispunili uslove za polaganje stručnog ispita propisane Pravilnikom o sadržini i načinu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, možete preuzeti OVDJE.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti sekretaru komisije Radonjić Pavlu na broj +382 20 513-502.

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju možete preuzeti ovdje.

NAPOMENA: 

Obavještavaju se sva lica koja su, polaganjem stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, održanog u maju 2014. godine, stekla pravo na ponovno polaganje DIJELA stručnog ispita, mogu ovo pravo iskoristiti  jedino u ovom ispitnom roku.

 

Obavještenje: Održan je okrugli sto na temu „Osiguranje u poljoprivredi“

1

U Hotelu Ramada u Podgorici 15. 10. 2014. godine održan je okrugli sto na temu „Osiguranje u poljoprivredi“ u organizaciji Agencije za nadzor osiguranja, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore.

Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja, gospodin Branko Vujović, u uvodnom izlaganju ukazao je na značaj osiguranja u poljoprivredi, kao i na nizak nivo razvijenosti ove vrste osiguranja, o čemu govori podatak o broju sklopljenih polisa od 2012. godine do danas. U svom izlaganju pozvao je osiguravajuće kompanije u Crnoj Gori da pokažu više inicijative za dalji razvoj ove vrste osiguranja,   obzirom da njihove matične kompanije djeluju na tržištima gdje funkcionišu modeli subvencionisanja premije osiguranja u poljoprivredi. Za sada je interesovanje za ovu vrstu osiguranja pokazalo samo Lovćen osiguranje AD Podgorica, koje je u svoj portfelj uključilo određene vidove zaštite poljoprivredne proizvodnje od nepredviđenih rizika.

Obavještenje: Agencija za nadzor osiguranja u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore organizuje Okrugli sto na temu „Osiguranje u poljoprivredi“

Agencija za nadzor osiguranja će 15. oktobra 2014. godine u Podgorici u Hotelu Ramada, sa početkom u 9 časova, a u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore, organizovati Okrugli sto na temu „Osiguranje u poljoprivredi“ na kojem će se predstaviti značaj i uloga osiguranja u poljoprivredi, privrednoj grani izloženoj značajnim rizicima.

Saopštenje: Održan Radni sastanak predstavnika Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore i predstavnika Agencije za osiguranje Bosne i Hercegovine

Predsjednik  Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore,  gospodin Branko Vujović, sastao se danas sa  direktorom Agencije za osiguranje  u Bosni i Hercegovini, gospodinom Samirom  Omerhodžićem. Na radnom sastanku u Agenciji za nadzor osiguranja Crne Gore konstatovano je  zadovoljstvo  dosadašnjom saradnjom supervizora  osiguranja u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i  razmjenjene su informacije o trendovima  na tržistima osiguranja. Takođe razmatrana su pitanja od značaja za supervizore u regiji, posebno u oblasti nadzora, kao i mogućnost za dalji razvoj bilateralne saradnje  kroz  zaključivanje   Memoranduma o razumijevanju između partnera  iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

 

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map