ANO vijesti

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještavaju se sva lica koja su se prijavila za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, da će se polaganje održati u petak, 31. maja 2013. godine sa početkom u 16:00 časova u amfiteatru A2 (II sprat) Univerziteta Donja Gorica (UDG) u Donjoj Gorici, Podgorica.

Spisak kandidata koji su ispunili uslove za polaganje stručnog ispita propisane Pravilnikom o sadržini i načinu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, možete preuzeti ovdje.

SAOPŠTENJE: Održan godišnji sastanak Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore sa društvima za osiguranje, Nacionalnim biroom osiguravača i Asocijacijom životnih osiguranja Privredne komore

za sajtGodišnji sastanak menadžmenta Agencije za nadzor  osiguranja sa menadžmentom društava za osiguranje Lovćen osiguranje, Sava Montenegro, Delta Generali osiguranje, Grawe osiguranje AD, Lovćen životna osiguranja AD, Uniqa životno osiguranje AD, Merkur osiguranje AD, Wiener Stӓditcshe životno osiguranje AD, Atlas Life AD i Swiss osiguranje, održan je danas u  hotelu Crna Gora. Na sastanku su predstavnici  Agencije za nadzor osiguranja prezentovali  rezultate analize tržišta osiguranja postignute u 2012. godini, prema preliminarnim podacima i analizama Agencije. Tržište  osiguranja je i u 2012. godini karakterisala stabilnost i nastavak pozitivnog trenda rasta bruto fakturisane premije. Takođe  konstantna stabilnost  i likvidnost sektora, koja se reflektuje   i kroz  investiranja značajnog dijela sredstava  u depozite crnogorskih banaka i državne obveznice,  i u uslovima naglašenog uticaja ekonomske krize doprinosi finansijskoj stabilnosti u Crnoj Gori i uliva dodatno povjerenje u sektor osiguranja. 

Obavještenje Agencije za nadzor osiguranja

Agencija za nadzor osiguranja je izradila prijedlog Pravilnika o sadržini mišljenja ovlašćenog aktuaraSvi komentari, prijedlozi i sugestije na predloženi pravilnik mogu se dostaviti Agenciji za nadzor osiguranja na adresu: Moskovska bb, Podgorica, fax: +382 20 513 503 i e-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., najkasnije do četvrtka, 7. marta 2013. godine.

Obavještenje Agencije za nadzor osiguranja

Agencija za nadzor osiguranja je izradila prijedlog Pravilnika o ograničenjima deponovanja i ulaganja sredstava tehničkih rezervi i sredstava kapitala društva za osiguranjeSvi komentari, prijedlozi i sugestije na predloženi pravilnik mogu se dostaviti Agenciji za nadzor osiguranja na adresu: Moskovska bb, Podgorica, fax: +382 20 513 503 i e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., najkasnije do petka, 22. februara 2013. godine.

Obavještenje Agencije za nadzor osiguranja

Agencija za nadzor osiguranja je izradila prijedlog Pravilnika o načinu izračuna margine solventnosti. Svi komentari, prijedlozi i sugestije na predloženi pravilnik mogu se dostaviti Agenciji za nadzor osiguranja na adresu: Moskovska bb, Podgorica, fax: +382 20 513 503 i e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., najkasnije do petka, 8. februara 2013. godine.

Rezultati polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještavaju se kandidati koji su u petak, 30. 11. 2012. godine, polagali stručni ispit za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, da rezultate polaganja mogu pogledat OVDJE.
Kandidati mogu izvršiti uvid u svoj rad i uputiti pisani prigovor ispitnoj komisiji, adresran na predsjednika komisije, najkasnije do 11. 12. 2012. godine. Za uvid u test potrebno je prethodno dogovoriti termin sa sekretarom komisije, Marije Manojlović na tel.br. 020/235-564.
Kandidati koji su na spisku za popravni ispit pozivaju se da prate informacije na sajtu Agencije kako bi bili informisani o datumu održavanja narednog roka.

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještavaju se sva lica koja su se prijavila za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, da će se polaganje održati u petak, 30. novembra 2012. godine sa početkom u 17:00 časova u amfiteatru A2 (II sprat) Univerziteta Donja Gorica (UDG) u Donjoj Gorici, Podgorica.

Spisak kandidata koji su ispunili uslove za polaganje stručnog ispita propisane Pravilnikom o sadržini i načinu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, možete preuzeti ovdje.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map