ANO vijesti

Obavještenje o datumu i mjestu održavanja polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju će se održati u četvrtak, 17. maja 2012. godine sa početkom u 18:00 časova u amfiteatru A2 (II sprat) Univerziteta Donja Gorica (UDG) u Donjoj Gorici, Podgorica.

Spisak kandidata koji su ispunili uslove za polaganje stručnog ispita propisane Pravilnikom o sadržini i načinu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju biće objavljeni naknadno na internet stranici Agencije za nadzor osiguranja.

Obavještenje o datumu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještavaju se kandidati koji su se prijavili za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, da će se polaganje održati u četvrtak, 17. maja 2012. godine.

Mjesto i vrijeme održavanja stručnog ispita biće objavljeni nakon završetka roka za prijavu ispita (30. april 2012. godine) na zvaničnoj internet stranici Agencije za nadzor osiguranja.

 

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova zastupanja, odnosno posredovanja u osiguranju

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova zastupanja, odnosno posredovanja u osiguranju - download.

Napomena: Kandidati koji ponovo polažu stručni ispit (rok - novembar 2011. godine) potrebno je da popune prijavu i dostave na adresu Agencije za nadzor osiguranja ul.Kralja Nikole 27A/III, Podgorica ili na zvaničnu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Saopštenje za javnost: POMOĆ AGENCIJE ZA NADZOR OSIGURANJA, NACIONALNOG UDRUŽENJA OSIGURAVAČA I DRUŠTAVA ZA OSIGURANJE UGROŽENIM PODRUČJIMA CRNE GORE

U cilju doprinosa ublažavanju posljedica vremenskih nepogoda koje su zadesile Crnu Goru, a naročito sjeverno područje, Agencija za nadzor osiguranja, Nacionalno udruženje osiguravača sa društvima za osiguranje: “Lovćen osiguranje“ AD Podgorica, “Delta Generali osiguranje” AD Podgorica, “Uniqa neživotno osiguranje” AD Podgorica, “Sava Montenegro” AD Podgorica i “Swiss osiguranje” AD Podgorica, pomoći će ugroženim područjima uplatom novčanih sredstava u iznosu od 14.000 eura.

Novčana pomoć je namijenjena za nabavku goriva u ugroženim opštinama Plužine, Šavnik, Andrijevica i Cetinje.

 

 

Prijedlog pravilnika o uslovima za sticanje zvanja ovlašćenog aktuara

Agencija za nadzor osiguranja je izradila Prijedlog pravilnika o uslovima za sticanje zvanja ovlašćenog aktuara.Sve komentare, prijedloge i sugestije na Prijedlog pravilnika o uslovima za sticanje zvanja ovlašćenog aktuara možete dostaviti Agenciji za nadzor osiguranja na adresu: ul. Kralja Nikole 27A/III, Podgorica, fax: +382 20 442 830 ili e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., do ponedeljka 16. januara 2012. godine.

Prijedlog pravilnika o uslovima za sticanje zvanja ovlašćenog aktuara možete preuzeti ovdje .

 

Saopštenje: Uspješno okončan twinning projekat u Crnoj Gori

twinning_anoNarodna banka Bugarske (BNB) i Ministarstvo finansija Crne Gore, Centralna banka Crne Gore (CBCG), Agencija za nadzor osiguranja i Komisija za hartije od vrijednosti danas su uspješno okončali dvogodišnji twining projekat MN 08 IB FI 01 “Jačanje regulatornih i supervizorskih kapaciteta finansijskih regulatora”. Projekat je započet 30. novembra 2009. godine, a finansiran je od strane Evropske unije (EU) kroz “Instrument za pretpristupnu pomoć” sa budžetom u iznosu od 1,199.966.94 eura. Projekat je sprovodila BNB u konzorcijumu sa Bankom Holandije i bugarskom  Komisijom za finansijsku superviziju.

Obavještenje o polaganju stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju

Obavještavaju se kandidati koji su se prijavili za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova posredovanja, odnosno zastupanja u osiguranju, da će se polaganje održati u ponedjeljak,  07. novembra 2011. godine, u dvije grupe, i to:

 - Preuzmite raspored polaganja (PDF format)     

Ispit će se održati u prostorijama Agencije za nadzor osiguranja, Kralja Nikole 27A/III. 
Prilikom pristupanja polaganju ispita kandidat je dužan ponijeti ličnu kartu, odnosno pasoš, radi identifikacije.

ANO

Agencija za nadzor osiguranja je regulatorni organ koji je nadležan za nadzor poslovanja društava za osiguranje i drugih pravnih i fizičkih lica koja pružaju usluge u okviru djelatnosti osiguranja.

Opširnije

Kontakt

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+382 20 513 502
+382 20 513 503
Ul. Moskovska 17A M/C1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Google map